
| Course Code | : BB311 |
| Course Type | : Required |
| Couse Group | : First Cycle (Bachelor's Degree) |
| Education Language | : Turkish |
| Work Placement | : N/A |
| Theory | : 2 |
| Prt. | : 1 |
| Credit | : 3 |
| Lab | : 0 |
| ECTS | : 4 |
To acquire knowledge about subtropical fruit crops of the third grade students at the Faculty of Agriculture
To give information about citrus, fig, olive, persimmon, loquat, kiwi, and pomegranate
| Prof. Zeynel DALKILIÇ |
| 1. | To be able to comprehend subtropical fruit crops |
| 2. | To be able to comprehend propagation methods of subtropical fruit crops |
| 3. | To be able to comprehend orchard design and management of subtropical fruit crops |
| 4. | To be able to comprehend weeds, diseases, pests, postharvest physiology, and storage in subtropical fruit crops |
| 5. | To be able to comprehend citrus, fig, olive, persimmon, loquat, kiwi, pomegranate, tea, feijoa, and carob growing |
| 1. | Davies, F. S., L.G.Albrigo. 1994. Citrus, CAB International No: 2, Wallingford, Oxon, UK, 254 p. |
| 2. | Özen, M. 2007. İncir Yetiştiriciliği. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TAGEM Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Aydın, 145 s. |
| 3. | Mendilcioğlu, K. 1999. Subtropik İklim Meyveleri (Zeytin). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notları:12/6, Bornova, İzmir, 43 s. |
| 4. | Özçağıran,R., A. Ünal, E. Özeker, M. İsfendiyaroğlu. 2004. Ilıman İklim Meyve Türleri: Yumuşak Çekirdekli Meyveler, Cilt:2, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 200 s. |
| 5. | Tuzcu, Ö, B. Yıldırım. 2000. Trabzon Hurması (Diospyros kaki L.) ve Yetiştiriciliği. TÜBİTAK, TARP Yay. Adana, 24 s. |
| 6. | Özcan, M. 2005. Trabzon Hurması Yetiştiriciliği. Hasad Yayıncılık Ltd. Şti. Bakanlar Matbaası, İstanbul, 77 s. |
| 7. | Demir, Ş. 1987. Yenidünya Yetiştiriciliği. T.C. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı, Narenciye Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Genel Yay. No:12, Teknik Yay:6, Antalya, 31 s. |
| 8. | Eriş,A., E. Barut. 2000. Ilıman İklim Meyveleri-I. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No:6, Bursa, 226 s. |
| 9. | Özgüven, A. I., C. Yılmaz. 2000. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Nar Yetiştiriciliği. TÜBİTAK, TARP, TÜBİTAK Matbaası, Ankara, 15 s. |
| 10. | Mendilcioğlu, K. 2000. Subtropik İklim Meyveleri (Çay & Muz). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notları:55/3, Bornova, İzmir, 27s. |
| 11. | Zihnioğlu, A. 1998. Bir Yeşilin Peşinde. TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları No: 68, Ankara, 218 s. |
| 12. | Cacioppo, O. 2020. Feijoa (Kaymak Ağacı) (Feijoa sellowiana) (Çev: Z. Dalkılıç). Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları No:84, Aydın, 66 s. |
| 13. | Gübbük, H., R. Balkıç. 2023. Keçiboynuzu yetiştiriciliği. İçinde: Minör Meyveler-II (Ed: M. Sülüşoğlu Durul, M. Polat). IKSAD Yayınları, Ankara, ss: 253-304. |
| Type of Assessment | Count | Percent |
|---|---|---|
| Midterm Examination | 1 | %40 |
| Final Examination | 1 | %60 |
| Activities | Count | Preparation | Time | Total Work Load (hours) |
|---|---|---|---|---|
| Lecture - Theory | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Lecture - Practice | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Midterm Examination | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Final Examination | 1 | 19 | 1 | 20 |
| TOTAL WORKLOAD (hours) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-2 | 4 | 3 | |||||||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 4 | |||||||