
| Course Code | : REM306 |
| Course Type | : Area Elective |
| Couse Group | : First Cycle (Bachelor's Degree) |
| Education Language | : Turkish |
| Work Placement | : N/A |
| Theory | : 2 |
| Prt. | : 2 |
| Credit | : 3 |
| Lab | : 0 |
| ECTS | : 4 |
Turizm ve yiyecek içecek işletmeciliğinde yer alan işletmelerin ne şekilde kuruldukları ve başarı için gerekli olan unsurların incelenmesi amaçlanmıştır.
Girişimciliğin tanımı, önemi, ortaya çıkışı, başarılı girişimciler ve özellikleri, ayrıca Kobiler ve işleyiş yapıları ,kuruluş için gerekli mevzuatın incelenmesi. Bunun yanı sıra başarıya giden yollardaki tehlikeler, başarısızlık ve iflasa götüren nedenler ayrıca başarıyı korumak için yapılması gerekenler ders kapsamında analiz edilecektir
| Ins. Okan Umut ŞİMŞEK |
| 1. | 1. Girişimcilik gerekli özelliklerin kendilerinde olup olmadıklarını ortaya çıkarmak |
| 2. | 2. Girişimcilikte işletme türlerinin öğrenilmesi ve kuruluş işlemleriyle ilgili mevzuatın öğrenilmesi, |
| 3. | 3. Girişimcilikte başarı stratejilerinin incelenmesi, |
| 4. | 4. Girişimcilikte trendlerin takip edilmesi, ve ilgili trendlerin uyulmaması durumunda karşılaşılan durumların, |
| 5. | İşletmeleri iflasa sürükleyen nedenler ve başarısızlık faktörlerinin ele alınması. |
| 6. | Yatırımcı türlerinin incelenmesi. |
| 7. | İş planların hazırlanması ve yatırımcı türlerinin incelenmesi. |
| 1. | BÜYÜKDEMİR, Burak, Kümesteki Kartallar Neden Uçamaz?, Neden Kitap |
| 2. | SANLI, Mehmet ve ŞAHSUVAR, Adnan, Girişimciler İçin İş Planı Rehberi. |
| 3. | TİTİZ,Tınaz, Genç Girişimcilere Öneriler, İnkilap Kitapevi |
| 4. | Türkiye Metal Sanayileri Sendikası(1999) Harvard Business Review- Değişim, Acar Matbacılık, İstanbul |
| 5. | Döm, Serpil (2006)Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği, Anatolia |
| Type of Assessment | Count | Percent |
|---|---|---|
| Midterm Examination | 1 | %40 |
| Final Examination | 1 | %60 |
| Activities | Count | Preparation | Time | Total Work Load (hours) |
|---|---|---|---|---|
| Lecture - Theory | 14 | 2 | 3 | 70 |
| Assignment | 1 | 10 | 0 | 10 |
| Midterm Examination | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Final Examination | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOTAL WORKLOAD (hours) | 101 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 |
OÇ-2 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 |
OÇ-3 | |||||
OÇ-4 | |||||
OÇ-5 | |||||
OÇ-6 | |||||
OÇ-7 | |||||