
| Course Code | : REM102 |
| Course Type | : Required |
| Couse Group | : First Cycle (Bachelor's Degree) |
| Education Language | : Turkish |
| Work Placement | : N/A |
| Theory | : 2 |
| Prt. | : 1 |
| Credit | : 3 |
| Lab | : 0 |
| ECTS | : 3 |
Yiyecek İçecek işletmeleri ve Otel işletmelerindeki yiyecek İçecek departmanlarında etkin bir menü planlaması yapabilecek noktaların öğretilmesi.
Temel mutfak bilgisi, menü planlama ile ilgili temel kavramlar ve ilkeler, beslenme ilkeleri ve menü planlama ilkeleri doğrultusunda menü planlama ve menü tasarımının işletmenin pazarlanmasındaki önemi.
| Lec. Emrah Köksal SEZGİN |
| 1. | Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular. |
| 2. | Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur ve alanında uygulamalar |
| 3. | Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir. |
| 4. | Gıda ve yemekleri tarih, coğrafya, kültür ve beslenme bilimleri çerçevesinde değerlendirir. |
| 5. | Yiyecek-içecek alanında klasik ve modern üretim tekniklerini bilir ve uygular. |
| Type of Assessment | Count | Percent |
|---|---|---|
| Midterm Examination | 1 | %40 |
| Final Examination | 1 | %60 |
| Activities | Count | Preparation | Time | Total Work Load (hours) |
|---|---|---|---|---|
| Lecture - Theory | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Assignment | 10 | 1 | 1 | 20 |
| Midterm Examination | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Final Examination | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOTAL WORKLOAD (hours) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 3 | 4 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 5 |